Aloin miettiä syntyjä ja syviä ja blogiin liittyen musiikin merkitystä. Kysymyshän on tietenkin henkilökohtainen, koska se merkitsee jokaiselle ihan omia asioita. Monet asioista on varmaan samoja mutta siltikin, omia henkilökohtaisia tuntemuksia, mietteitä, suruja, iloja.

Jokainen ihminen kuuntelee musiikkia, jotkut  enemmän, jotkut vähemmän mutta silti väittäisin, että ihan jokainen kuuntelee musiikkia. Vapaaehtoisesti tai tahtomattaan. Mulle musiikki on ollut aika tärkeä elämässä. Lähes päivittäin kuuntelen musiikkia, viime aikoina se on tapahtunut radion ja tietokoneen kautta mutta oon ehdottomasti niitä ihmisiä, jotka suosii cd-levyjä. Oon varmaan ainut vanhanaikanen ihminen, joka kuuntelee vielä nykypäivänä musiikkia kannettavalla cd-soittimella. Mutta hei, en sentään c-kasetteja ;) (toim. huom. niitä c-kasettejakin on vielä tuolla hyllyn puolella, oliskohan aika luopua?) Mm. välillä junassa tuntuu jotenkin hieman häpeälliseltä kaivaa antiikinaikaista kannettavaa cd-soitinta ja toisella kädellä cd-levyjä ja pistää soittoon. Onhan ne iphonet, ipadin tai podit käteviä mutta ei niillä voi kuunnella aitoa, oikeaa cd-levyä.

Päivittäin saatan kuunnella radiota ja niitä hittejä, mitä sieltä tulee. Koska se vaan on niin helppoa touhuta samalla ja hyräillä touhutessaan niitä biisejä. Ei tartte ainakaan käydä vaihtamassa levyjä. Sitten jos mulla on joku tietty fiilis niin saatan mennä cd-tornini luokse ja valita sieltä siihen fiilikseen sopivaa musaa. Niin, ja musiikki on aina läsnä myös lenkillä ollessa. Auta armias, jos soitin olis ei-ladattu ja huomaisin lenkillä sen niin kylläpä tulisi tylsä lenkki.

Musiikkimakuni on aika laidasta laitaan, uskallan väittää. On tiettyjä genrejä, joita hädin tuskin kuuntelen, se ei ole silti rajoittunut tiettyyn yhteen tai kahteen genreen. Suoralta näppäimistöltä voin heittää, että en kuuntele oopperaa, jazzia, kansanmusiikkia. Lähinnä se on pop-rock-heavy-iskelmä -osastoa. Musiikki aiheuttaa aina mielipiteitä. Joidenkin mielestä radioshitti on p*skaa musiikkia ja "eihän sitä kuuntele kukaan". Mun mielestä on kuitenkin tyhmää alkaa haukkua tai arvostella toisten musiikkimakuja, koska ne on kuitenkin jokaisen henkilökohtaisia mielipideasioita.

Mutta musiikki merkitsee:

* rauhoittumista

* rentoutumista

* hyvää fiilistä

* hauskanpitoa

* keikkailua

* lenkkeilyä

* surusta pois pääsemistä

* ajanvietettä

* ihania melodioita

* kauniita sanoja

* kielen oppimista

* rakkautta

 

Ja hyvä puoli musiikissa on, että aina tulee uusia ulottuvuuksia <3